Suspiria re-maken suger automatiskt


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 1 September 2004 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
12. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
13. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
14. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
15. Dödens många simulerade ansikten
16. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
17. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
18. Håll i plånboken! George kommer!
19. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
20. Ett audiovisuellt mordförsök
21. BBFC Of The Braindead
22. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
23. Titta inte nu, för fan...
24. Har du några nya Snuff-movies...?
25. No Flies On A Grey DVD
26. För mycket High Tension för U.S.A.
27. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé


 


 
 

Då har man suttit igenom Argentos mästerverk "Suspiria" för... Jag vet inte vilken gång. Femtonde, kanske. (På tio år.) Och den fortsätter att bara att bli bättre och bättre. Varje gång märker man någon extra detalj som fungerar som ännu en liten pusselbit till ett helt underbart vackert och fantastiskt motiv - Skapad med hundraprocentig renhet som är helt oantastbar.

Den är perfekt.

Det finns inga brister eller fel med den alls.

Så vad har tomtarna på Dimension annonserat till 2005 efter att ha fått millenniets sämsta idé hittills? Självklart. En jävla nyinspelning.

Stephen Katz, författaren till "Shadow Of The Vampire", har fått "äran" att regissera filmen. Har han någon som helst självrespekt, så droppar han av projektet. Annars kan man bara hoppas att Mater Suspirorum verkligen existerar och att hon skickar en eldkvast i röven på honom och alla inblandade. (Jag skämtar bara... Det går ju inte att skicka eldkvastar hur som helst.)

Dimension ligger redan bakom en katastrofalt stor hög skit, bl.a. "Children Of The Corn"-uppföljare, för många "Hellraiser"-uppföljare, "Scream"-uppföljare, en härlig re-make på "The Amityville Horror" (2005 kommer att bli ett år, det!) och självklart - Undertecknads absoluta älsklingsserie: "Scary Movie". (En fjärde "film" kommer även den 2005 / 2006.)

Så att de ger sig på det här verkar inte så overkligt längre. Dimension skulle förmodligen börja göra re-makes på sina egna filmer om de lämnade inavelsfarmen tillräckligt länge för att kläcka idén.

Men vad inbillar de sig egentligen? Att de på något sätt kan förbättra något som redan är perfekt? (Snacka om att överskatta sig själv aningen för mycket.) Det skulle vara intressant att veta hur de resonerar - Om de nu resonerar mer än: "Den här Argento är tydligen rätt så poppis i skräckfilmskretsar och alla verkar tycka den häring "Susperia" är bra. Oj. Skräckisar är fortfarande poppis. Vi gör en re-make på den, då!"

Ryktena fick fart redan förra året (2003) och på ett och halvt år verkar inte mycket ha hänt. Turligt nog. En tagline på IMDb finns att läsa: "In the dead of night, an evil is unleashed!"... Scary shit, man! Originalet hade i alla fall: "The Only Thing More Terrifying Than The Last 12 Minutes Of This Film Are The First 92." De kommer inte på såna tags längre...!

Att våldföra sig så här på en klassiker är inte rättvist, så vi tänkte återgälda orättvisan genom att recensera re-maken på "Suspiria" - Innan den ens är gjord! Vad sägs om den?! (Vadå - "Förutfattade meningar"...?)

Först har vi ramberättelsen - Övertydligheten som är ett krav för att en film överhuvudtaget blir gjord i Hollywood kommer att ta bort precis all mystik och magi från storyn. Det kvittar vad som sedan händer i filmen - Handlingen kommer att förenklas, allt kommer att förklaras in i minsta detalj och det som kan tänkas förvirra alla stackars amerikaner kommer att omskrivas så att den passar alla. Titeln med, så klart. Antagligen släpps den som "Sighs Of Death" eller något lika coolt eftersom... Kom igen... Vad fan betyder "Suspiria"...? Det är säkert något utländskt.

Fotot kan i och för sig bli professionellt och kanske t.o.m. bra, men det är inte allt - Magin från originalet kommer de inte att kunna återskapa eller förbättra hur gärna de än vill. Vi såg ju hur det gick med exempelvis "The Ring". Snyggt genomfört, jo, förvisso, men det var också allt.

Vem är det då som spelar huvudrollen i "Suspiria"...? Spänningen stiger tills man får ställa sig frågan : "Vem bryr sig?" Det kommer inte att bli Jessica Harper, så vem det än blir så kommer det att bli en blek insats i jämförelse. Halvbra på sin höjd.

Re-maken kommer självklart att bli PG-13 rated - Den ska vara något för hela familjen och skräckfilmer får ju inte vara skrämmande nuförtiden. Jag vet - Det låter bara lite bisarrt.

"Suspiria" 2005 kommer att suga en stor jävel och Dimension kan bara skylla sig själva. Tyvärr verkar inte Argento vilja stoppa projektet (Eller?) - Kanske för att det egentligen inte spelar någon roll. Originalet kommer ju ändå att finnas kvar. Och re-maken kommer att locka en del tittare till det.

Men i grund och botten är det som en mardröm - Bara att ignorera, så går den över.

UPPDATERING (2005-10-22): Filmen står fortfarande som "Announced" fast året snart är slut. Kanske hade vi tur den här gången och slapp att se denna skönhet våldtagen.

UPPDATERING (2006-03-24): Det blir tydligen inget av re-maken. (Fram med pappersnäsdukarna.)