274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 6 Juli 2010 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
4. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
5. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
6. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
7. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
8. No Seven Gateways To HD-Hell
9. Viva Jura
10. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
11. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
12. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
13. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
14. Dödens många simulerade ansikten
15. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
16. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
17. Håll i plånboken! George kommer!
18. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
19. Ett audiovisuellt mordförsök
20. BBFC Of The Braindead
21. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
22. Titta inte nu, för fan...
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Det här är bara så jävla kul. På ett sorgligt sätt. Lite som när det sägs att en art vädrar sin egen undergång. Eller att allting stannar vid -273 grader Celcius. Här består lukten-- Nej stanken från undergången / absoluta nollpunkten av så uttjatade och sönder-missbrukade försök till hets kring skräckfilmer att det knappast går att komma lägre. Stinker, ja. Inte sådär "oj-två-promille-redan"-charmigt som när någon öppnar en burk surströmming och alla börjar skratta lite för att det luktar som om någons matsmältningssystem precis kapitulerade efter en dödsdömd kamp. Nej, nej. Den här stanken är som i en 40 grader varm buss packad med folk som slutade duscha för ett par månader sedan. För att de avled.

Att videovålds-debatten har poppat fram som en halvt utskiten ändtarm då och då genom åren är bara en påminnelse om att vissa personer helt enkelt är för tröga för att antingen ta in ett endaste nytt intryck och / eller inse att tiderna förändras. Men desperationen står pall för allt. Ingenting rår fortfarande på den. Tidens tand? Ha! Tiden är dess slyna. Och desperationen har varit riktigt legendarisk när det gäller att först och främst skapa själva Debatten. Gärna ur absolut ingenting. "Less is more.", heter det ju.

"Studio S" var Kungarna ett bra tag, men programmets approach och sköna häxbrännar-stil satte sig sakta men säkert i mediasfären och snart kunde var och varannan "journalist" (Idag skulle de ju kallas, och kalla sig själva, för "bloggare". Det är ungefär samma sak. Den enda skillnaden är att "journalisten" har gått i skola för att lära sig blogga.) trixa till en "Vad-var-det-vi-sa"-artikel så fort någon träsk-tattare någonstans flippade ur och började vifta med något vasst. Och strök någon med på kuppen, så var det en bonus som blev själva grunden till artikeln. Men allt är inte serverat ur ett Corn Flakes-paket. För att det hela ska funka, så måste man göra en sak så snabbt som möjligt - Titta efter om "Torpar-Sonen", "42-åringen", "MSN-Casanovan", "Aset" eller någon annan har någon skräckfilm i hushållet. En är tillräckligt. Tre är rena guldgruvan. Tio stycken? Dags att tömma hinken.

Och nu har det hänt igen! Inte att någon har ett par skräckisar i bokhyllan, utan att desperationen får så pass mycket näring att det blir en "artikel" av bara farten. Ett klick på "Word" och orden sprutar ut på skärmen av sig själv. (Eller så är det någon sorts trojan.)

En artikeln från Expressen 6/7 (2010) är dock helt och hållet standardsättande när det gäller att koppla ihop två helt irrelevanta saker. "FILMERNA SOM FICK MÄNNEN ATT SKÄRA VARANDRA" fasar rubriken. “"Day of the dead", "The machine girl" och "Grotesque". Männen tog intryck av skräckfilmer och skar varandra blodiga med kniv. Nu har polisen hittat ett flertal grova våldsfilmer i bostaden.”

Så polisen hittade ett flertal grova våldsfilmer...? Den första omedelbart svidande taskigheten skulle då vara att varenda en av filmerna råkar vara lagliga att köpa och äga. Det är så underhållande att läsa sånt här eftersom man vet att de vet att det inte gör någon som helst jävla skillnad. Det vore som att påpeka att polisen hittade en fungerande T.V.

Men först och främst måste man alltså beskriva vad som har hänt. Här var det två pundare som började slajsa i varandra. (Fast drogerna hade i vanlig ordning absolut ingenting med det hela att göra. Alla kan väl få sådana idéer ibland.) Sedan måste man nämna lite filmer. Och när det inte finns några som helst verkliga kopplingar mellan det som nämns i artikeln, så måste man motvilligt nämna lite fakta som: "Båda har en bakgrund med psykiska problem." och "De var påverkade av droger vid händelsen".

Ja, tänk att man nästan hade kunnat gissa att det var någon liknande party-kombo.

Men alla fakta som inte "låter bra" kan man vifta bort eftersom man redan har någon långsökt länk mellan valfri våldshandling och filmerna som råkade "hittas i bostaden".

Det är liksom allt. Men hela grejen har blivit rejält mycket latare på bara ett par år. Nu finns det inte ens någon som gnäller om att "filmerna måste stoppas".

Standardsättande, sa jag ju!

Vilken idiot som helst kan dra ihop en sån här artikel. Och då är det väl lika bra att testa teorin nu när man har sagt A och lite av O:

"FILMERNA GJORDE 33-ÅRINGARNA TILL MÖRDARE"

Det var i måndags som en diskussion om mord på en fikarast helt plötsligt blev allvar. Båda män hade varit på bio kvällen innan och sett tortyrporrfilmen "Twilight Zone : Eclipse". Männen, båda 33 år gamla, inspirerades av gamla mordfall och gjorde en lista på personer som de tyckte hade begått fel handlingar gentemot dem. Sedan började de pricka av personerna på listan, vilket betydde att de hämtade vapen och gav sig ut för att mörda. Tre timmar senare hade åtta personer mist sina liv.

Enligt Sven-Ove Nilbog på krimjouren har männen planerat det här länge och noggrant. Den tekniska undersökningen visade att en av männen hade ungefär 49 köpfilmer i sin bostad. Några av dem var: "Motorsågsmassakern 2", "Agent Cody Banks 2", "Dr. T Och Kvinnorna", "Home Alone 2", "High School Musical 3" och "Batman And Robin".

Polisen vet inte vilken av filmerna som männen har sett. (Den här gången heller.)

-"Det fattar ju för fan vem som helst att det här inte är några filmer som vem som helst kan se på. Vi snackar om skadlig underhållning. Förutom "Motorsågsmassakern 2". Den är störtskön. Fan, vad coolt det är när Dennis Hopper har två motorsågar och börjar röja."

33-åringarna sitter nu anhållna och misstänkta för flera mord. De kan behöva en rättspsykiatrisk undersökning.

-"Ingen av dem verkar må speciellt bra. Vi kan tyvärr inte svara på några frågor kring detta just nu, men jag säger bara: Så går det när man tittar på “High School Musical 3”."