DVD Vs. DVD » Terza Madre, La : Noble Entertainment Vs. Optimum Releasing


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 12 December 2009 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. La Terza Madre


 


 
 

Så här ska det se ut. Och det händer inte ofta inom de här "kretsarna". För "en" gångs skull håller den Skandinaviska R2-releasen samma standard som exempelvis den brittiska. I det här fallet är det Noble Entertainments (Screenshots i vänster kolumn.) utgåva som jämförs med Optimum Releasings. (Screenshots i höger kolumn blir det väl då.) Och som man kan se av bitraten, så ligger den exakt på samma medelnivå, även om Nobles release har en något jämnare ström av Megabits per sekund.

I vanlig ordning tog vi ett par bilder här och var, och det går egentligen inte att se några skillnader någonstans. (Den största, och som inte har något med själva den tekniska biten att göra, är väl att den inhemska kostar långt ifrån lika många pengar.) Båda utgåvor har samma ljudspår (Dolby Digital 2.0 resp. 5.1.) på engelska och inga anmärkningsvärda konstigheter i form av komprimerings-tabbar. Men kan man inte leva med den s.k. PAL-speedup:en, så får man snällt skaffa den amerikanska R1:an.

Undvik för alla jävelbergare den ryska Region 5-releasen som bara har ett 2.0 spår på engelska och där man dessutom har zoomat in bilden till 1,85:1 eller något i den stilen.

Horribelt, som ni kan se. (Jämför nedan med den 8:e screenshoten.)

BITRATES:

Noble Entertainment

Optimum Releasing

(Tack i vanlig ordning till Shout!ng Man!ac för screenshotsen.)

  

S C R E E N S H O T S