DVD Vs. DVD » Deep Red : Anchor Bay Entertainment Vs. Another World Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 7 December 2008 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Deep Red
• DVD RECENSIONER:
II. Another World Entertainment
• BD RECENSIONER:
III. Arrow Films


 


 
 

Anchor Bay Entertainments 2000 års release av "Deep Red" får till slut se sig slagen flera gånger om av danska Another World Entertainments dubbeldisk-utgåva - Både på den tekniska fronten och när det gäller extramaterial. Inte nog med att man får med båda "riktiga" versioner av filmen ("Director's Cut" och en engelsk "Export Version".), utan det handlar om nya överföringar.

Det är självklart anamorfiska sådana som gäller, med riktigt höga bitrates och betydligt bättre / starkare färger än i Anchor Bays version. Så här ska "Deep Red" se ut. (Bilder från AWEs release i höger kolumn.) Jag hade möjligheten att se filmen på en 40-tums plattburk, och inte ens då kunde jag se några märkbara skavanker.

En extra viktig detalj är att både för- och eftertexterna är återgivna så som de var i originalet. Och även i mörka scener känns bilden mer levande helt enkelt, även om Anchor Bays bild har en marginellt bättre skärpa.

Sedan är ju det italienska ljudspåret ett absolut måste i "Director's Cut" och precis som i Anchor Bays utgåva, så kan man välja mellan originalet och en 5.1-mix.

Så för presentation, bild, ljud och extramaterial blir det 4-0 till Another World Entertainment.

  

S C R E E N S H O T S