#7 : Version III <3 Firefox = Sant LOL


• Sista Ledaren! •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 7 Januari 2008 


 

Ö V R I G T

 
 
SISTA LEDAREN!:
1. #16: Det är inte riktigt slut än
2. #15: Världsmästarna i förhalning
3. #14 : Huset som Lucio byggde
4. #13 : Ropa ut dårarna
5. #12 : 30 års misär - Vem behövde “Studio S”?
6. #11 : Upphetsad över HD DVD / Blu-ray än nu?
7. #10 : Detta har änna hänt, typ, liksom, vet la du...
8. #9 : Desperation som bränsle i jakten på det “absoluta”
9. #8 : Stöd svensk Horror
10. #6 : Den som söker med sökord ska finna... Inte ett skit!
11. #5 : Horror will survive but what will be left of it?
12. #4 : God Jul? Varför inte ett gott liv istället?
13. #3 : Upphetsad över HD DVD / Blu-ray än?
14. #2 : Läser du den?
15. #1 : Ge efter för dina begär!


 


 
 

Och här är "Version III". Knappt ett år efter att "Version 2.0" hade premiär.

Den omedelbart märkbara skillnaden är att man inte kommer åt "Version III" med Internet Exploder - Av den enkla anledningen att den inte visar skiten som den ska. Man ser halva textrader, fula kanter runt bilder, oönskade rullningslistor här och var, o.s.v. (Lite som i "v2.0", alltså. Fast ännu värre. Och det är alltid lika underbart att höra om "layout-missarna" trots att man har skrivit: "OBS! v2.0 är optimerad för Mozilla Firefox." på första sidan.) Den här gången "tvingar" vi därför de som vill se sajten att tanka ned / använda Mozilla Firefox. Mest för att alla borde använda den. Firefox är lättare, smidigare, bättre och långt ifrån lika överbelamrad med en massa bloatware som den där andra browsern. (Sök gärna på nätet efter sanningar kring den om du inte tror mig.) Och är inte en layout anpassad för Firefox bra nog för Explorer, så får det ta mig fan vara. Att ens fundera på kompromisser är slöseri med tid.

Varför då "Version III" överhuvudtaget? Var inte tvåan tillräckligt funktionell?

Jo. Eller nästan, skulle man kunna säga... Men det finns ett par orsaker som överskuggar ordinär "funktionalitet" - Medan "v2.0" utformades, så började det dyka upp idéer som helt plötsligt inte gick att implementera i layouten. Den "kompakta" feel som eftersträvades blev inte så kompakt som jag säkert fantiserade om. Och så fanns det en handfull saker som heller inte kom till sin rätt. Plus att det blev onödigt många undersektioner här och var. Men när det här blev ett tillräckligt stort irritationsmoment, så var sajten nästan klar och ett par pers höll på att testköra den. Därför var det lika bra att köra klart det som blev och låta det vara sedan.

Ett tag.

Sedan är det ingen hemlighet att skärmupplösningen 1280 x 1024 blir vanligare och vanligare bland LCD-skärmar plus att hela utrymmet på skärmen inte utnyttjas på en massa sajter, bl.a. den här. Och så blir ofta texten lite svårare att läsa. Man kan i och för sig förstora texten i browsern, men det brukar allt som oftast sabba layouten och flytta på saker och ting dit man inte vill ha dem. (Plus att man ändå inte blir av med den tomma högerkanten.) Därav två olika versioner av "Version III" med pixel-anpassade tabellbredder, font-storlekar och annat - Beroende på om man kör med 1024 x 768 eller 1280 x 1024. Och med en liten strävan i bakgrunden efter att få båda versioner så lika varandra som möjligt.

Det här är de främsta orsakerna till varför "Version III" helt och hållet baserades på dessa idéer som blev över och som inte fick plats då. En annan orsak är... Att jag hade blödande bitar av ett liv under sensommaren 2007. Men nu har jag inga längre och därför har det blivit alltför mycket dödtid och fritid över. Fritid som måste fyllas. Och dödtid som är en språngbräda för hundratals extremt jobbiga minnen och tankar som måste hållas på avstånd. Ja... Det må vara patetiskt, men det är också lika sant...

Med andra ord är allting som det brukar vara - En tur genom sövande och långsamt kvävande hyperrymd där kärleken till Eurohorror finns med som en ständig följeslagare. Den enda ljuspunkten i mörkret då och då. Det enda som aldrig någonsin hugger knivar i ryggen på en likt en psykotisk mördare i en hemsk Giallo.

Så ni vet vad de säger... Bra... För det vet då fan inte jag...