Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 10 November 2007 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. No Seven Gateways To HD-Hell
9. Viva Jura
10. Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!
11. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
12. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
13. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
14. Dödens många simulerade ansikten
15. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
16. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
17. Håll i plånboken! George kommer!
18. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
19. Ett audiovisuellt mordförsök
20. BBFC Of The Braindead
21. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
22. Titta inte nu, för fan...
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Undrar när det egentligen blir gammalt och uttjatat? Inte skolmassakrer, alltså. (För det där är bara en tidsfråga innan det händer igen - Det "fick ju inte hända igen" förra gången, och vad händer...?) Nej, nu ska vi ned på en lite annan nivå och "undra" över den här ständiga jakten på whipping boys ur "ful-kulturen". Samma skit väller över oss - Om och om igen. "Det stod ju i tidningen.", sägs ofta som om det vore någon sorts absolut sanning och inte färgat av samma saker som något skit som står på Internet här och där - Personliga åsikter. Massmedia är aldrig en minut sena med att smälla upp listor på "psykopaters" och "galningars" (Alla dessa moderna svammeluttryck som inte säger någonting.) intressen samt film- och musiksmak. Och självklart när det redan är försent. Ytterligare några pers är döda. Ingen kunde förmodligen förhindra det. Varför? Varför hände det ens?

Det är så klart inte lätt att hitta alla dessa svar. Vad som däremot är enkelt är att dra fram lite klassiska syndabockar. (Jag börjar tycka synd om dem allihop på allvar.) Nu är det en färsk och lång lista på underhållning som det ska pekas finger åt, bl.a. Dices "Battlefield II" som helst bör kopplas till Jokela-skolmassakern. "Spelade svenskt krigsspel innan massakern.", står det att läsa i en artikel. Precis som om det än en gång är meningen att man ska tänka: "Usch, vad hemskt. Svenskt spel, så snart händer det i Sverige. Hjälp. Nu händer det." Det här fyller inget syfte för "oss" överhuvudtaget. Det är bara ett i raden sorgliga försök av kvällspressen att försöka generera rädsla och oro ur minsta lilla yttring. Statistik listas som någon sorts "bekräftelse" på hur illa det var ställt: Pekka-Eric Auvinen spelade "Battlefield II" i hela 183 timmar - "Nästan 8 dygn" påpekas det för de som inte kan räkna eller slå 183 dividerat med 24 på miniräknaren. Så var på din vakt om du spelar ungefär lika mycket eller mer...! Eller, vad då? Eller är lite introvert, "konstig" och inte har lika många kompisar som det är "normalt" att ha.

Eller läser för mycket Friedrich Nietzsche. Eller poserar med ett vapen. (Som vilken älgjägare som helst, alltså. Som känner det årliga suget efter att få jaga och döda. "Det är för matens skull." börjar bli riktigt gammalt också. Ingen köper den där skiten när väl hornen hänger där på väggen som det de är - En trofé.)

Varningar och pekpinnar överallt. Och ibland en liten disclaimer på slutet när redan budskapet i texten nått läsaren och väckt någon önskvärd reaktion: "I någon mån påverkas vi av autentiska krigsspel, våldsamma filmer, våld på T.V., och allt annat våld som sköljer över oss. Men jag tror inte att det är det som avgör om en person bestämmer sig för att döda en annan..."

Aha. Inte det? Vilken tur, då. Tillbaks till slaktandet då. (Om det nu var på datorskärmen eller på riktigt?) Jag som började tro att det var det som var orsaken till allt. (Precis som de i slutändan vill att vi ska tro.) Jag skyller fortfarande på t.ex. Bibeln om man ska titta efter något som "har fått människor att döda andra människor".

En annan notis försökte få det att låta som att KMFDMs "Stray Bullet" var komponerad av Auvinen själv eftersom han hade redigerat in en snutt av låten till den nu borttagna videon på YouTube. ("Jag är er apokalyps, sjunger han.") Och någon annanstans var det viktigt att man fick veta att "Stray Bullet" var Columbine-pangarnas favvo-låt också. Ännu en koppling? Nu ligger KMFDM risigt till. Än en gång. Utan orsak.

Internet överhuvudtaget är i och för sig annars bra att skylla på också. Diverse forum och communitys som Facebook, MySpace och YouTube. Där kan man minsann planera massmord och få idéer och information om vapen. Screenshots här och på en del nyhetssajter visar av en "slump" vad Auvinen hade skrivit under sina favoriter inom musik och film. Och där finns mycket bra grejer som Rammstein, Nine Inch Nails, Slayer, Alice Cooper, Children Of Bodom, The Matrix, Saw-trilogin, 28 Days Later, 28 Weeks Later, Zombi Holocaust, etc.

Vad "bevisar" detta...? Absolut ingenting. Mer än att grabben hade bra smak.

Dessa massmord kommer inte att upphöra bara för att man ojar sig över att någon spelar lite "Battlefield II", tycker om viss musik eller uttrycker sin avsky för T.V.-reklam. (Vilken är avskyvärd. Så nu ska jag skaffa ett automatvapen och börja röja.)

Jo, jag vet (Igen.) - Visst fokuserar man på annat i debatterna än just film och musik även i det här fallet, men min poäng är att här också finns en vedertagen och ohälsosam fokus på saker som inte borde ha nämnts i sammanhanget överhuvudtaget. Vem ska bry sig ett jävla dugg om någon döper sin nya picka till Catherine? Det är ett fint namn. Och hjälper detta på något sätt att markera ut varningssignaler så att man peka ut blivande självmordsbenägna massmördare samt förhindra nästa hatfyllda person från att packa ned en puffra med matteböckerna? Nej. Självklart gör det inte det. Lika lite som att veta att någon läst historia och delar tankar med t.ex. någon filosof. Bara för att någon har misantropiska tankar, så är det tyvärr ingen garanti för att den personen en dag besinningslöst eller planerat börjar döda.

Men listan med "farlig kultur" som på sedvanligt långsökt sätt kan kopplas till extrema ideologier (Eller vad det nu kan röra sig om.) måste fyllas på, så att de ska kunna säga: "Vad var det vi sa?"

Undrar om inte var och en av "oss" är potentiella mördare snart? Men oavsett vad, så finns det viktigare saker att veta än vem som vinner Idol eller vad Christina Aguilera shoppar i helgen.

T.ex. hur mycket "Battlefield II" de spelar.