#6 : Den som söker med sökord ska finna... Inte ett skit!


• Sista Ledaren! •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 24 Oktober 2007 


 

Ö V R I G T

 
 
SISTA LEDAREN!:
1. #16: Det är inte riktigt slut än
2. #15: Världsmästarna i förhalning
3. #14 : Huset som Lucio byggde
4. #13 : Ropa ut dårarna
5. #12 : 30 års misär - Vem behövde “Studio S”?
6. #11 : Upphetsad över HD DVD / Blu-ray än nu?
7. #10 : Detta har änna hänt, typ, liksom, vet la du...
8. #9 : Desperation som bränsle i jakten på det “absoluta”
9. #8 : Stöd svensk Horror
10. #7 : Version III <3 Firefox = Sant LOL
11. #5 : Horror will survive but what will be left of it?
12. #4 : God Jul? Varför inte ett gott liv istället?
13. #3 : Upphetsad över HD DVD / Blu-ray än?
14. #2 : Läser du den?
15. #1 : Ge efter för dina begär!


 


 
 

Gudars helvete. 100.000 besökare på knappt tre år. Wow. Inte illa urinerat för en sajt som "ändå ingen kommer att besöka"... Nej, men vad då...? Man får väl lov att bli lite glad för det...? Men oavsett vad, så har alla besök ändå genererats utan vare sig reklam eller någon som helst marknadsföring. Det finns helt klart någon slags förbannelse över "business" verkar det som. Jag tror förvisso på förbannelser och "jinxande", men jag tror inte på reguljär otur. Inte av den varianten som exempelvis Hitler dog av.

Tidigare i år (2007) praktiserade jag på en firma som programmerare / webdesigner. (Ja, ja. Det var tänkt så i alla fall.) Parallellt med det infernaliska kaos som utspelades där konstruerades en hemsida som rutinmässigt var så katastrofalt oinspirerande att göra att det sakta men säkert utplånade den lilla gnista som fanns kvar i en. Det är inte ofta man ångrar "yrkesvalet" annars. Jämfört med en annan sajt (Som jag antagligen inte får nämna vid namn, men vars förkortning är S.B.L.) som gjordes under hösten 2004 befann sig detta på exakt motsatt sida av skalan. Firman gick "inferno in diretta" inom ett halvår - Verksamheten disintegrerade innan den ens existerade och bleknade bort någonstans bland kravbreven, den missnöjda kundkretsen och de obetalda fakturorna. Hur som helst värderade konkursförvaltaren "min" halv-pissiga / halvfärdiga sajt till 50.000 spänn. 50 jävla papp?! VAD I HELVETE?! För runt tre veckors "heltids"-programmerande. (120 timmar grovt räknat.) Det är ca. 400 spänn i timlön det, och det är i sådana ögonblick man blir bortom skitglad över att man inte med EUROHORROR.net driver en kommersiell verksamhet och "jobbar" för någon annan. (Eller lägger en massa onödigt arbete på något som ändå aldrig blir klart.) Då hade man nog ta mig fan blivit så grinig att man hade varit tvungen att börja slåss med sig själv. Inte med nävarna, utan med trasiga flaskor.

Men det är ju inte tid för det nu ikväll i alla fall. Grinighet finns det alltid gott om annars. Hur som helst är det alltid kul att blicka tillbaka och förundras / förfäras över ett och annat som har hänt genom tiderna. För det är ju där igenkännandet och referensramarna finns vare sig man vill eller inte. Jodå. Och den här gången tänkte jag bara kolla lite på vilka sökord som egentligen har lett hit utifrån. En förvånansvärt stor del kommer varje månad från Sverige trots att exempelvis titlarna på så gott som samtliga filmer är "internationella" och dyker upp om man Googlar på "alla språk". Nåväl. Det är det senaste årets statistik är som gäller, d.v.s. från och med nu och tolv månader bakåt.

I Augusti 2007 var det hela 42.55% (!) som kom hit efter att ha sökt på "Laura Gemser". I Juli månad var det "bara" 11,72%. Så inte hade det varit helt fel att göra en fan-sajt till hennes ära. (Och det hade man väl kunnat snickra ihop om det inte hade funnits så många och mycket bättre sajter om henne redan. Hoppas jag i alla fall.) Ordet "Eurohorror" (Och olika variationer på det.) har varit med i statistiken ständigt och siffrorna har legat mellan runt 4 och 19%. Förståeligt i och för sig eftersom det t.o.m. är med i domännamnet. Det hade kanske sett annorlunda ut om man t.ex. hade hetat www.gore-n-splatter.com eller www.fulci-lives.com.

"Naket" är ett annat mycket populärt ord och ligger på sina stadiga 9-13% per månad. Och så "Woman" / "Kvinna" och "Girl" / "Tjej". I kombination med det förstnämnda. Får man 8% på de här orden, så ska man inte spela det minsta förvånad. "Vampyrsex" har registrerats hela 62 gånger (1,06%) under en månad. (Juli.) Sedan har vi flera ord i en och samma fras som: "Werewolf Women Of The SS". I April fick den ordkombinationen 8,98% av träffarna medan de månaden innan var uppe i hela 20.77%. Trevligt. Synd bara att den inte finns uppmärksammad på sajten. :(

"Fuck Hollywood" är det rätt kul att så många som 2,4% (Också i Juli.) sökte på och klickade in sig via. I Augusti var det hela 7,81% som tyckte att Hollywood borde fuckas, så det innebar drygt en 200%:ig ökning där. Det går åt rätt håll med andra ord, och jag är säker på att re-maken på "The Wicker Man" bär skulden. Tyvärr gjorde vi någon annan besviken då vi inte hade mycket att erbjuda inom "nekrofili". Fast så är det ju - Man kan aldrig göra alla nöjda och / eller glada.

Men annars har vi hela fraser som: "Paola Senatore Nude Eaten Alive", "Lucio Fulci Cat In The Brain", "Alexandra Delli Colli Zombie Holocaust" och några andra som har registrerats tillräckligt många gånger för att de ska ge ett blygsamt utslag mellan 0,5 och knappa 2% i statistiktjänsten. "Emanuelle E Gli Ultimi Cannibali" / "Emanuelle And The Last Cannibals" i olika varianter är också ständigt återkommande bland träffarna. (Dock "bara" runt 2% per månad.) Och så hela fyra själar i September som har förstått att man måste "fuck life in the gallbladder" för att känna döden.

Vilka titlar är då vanligast utöver "Emanuelle"? Tja. Vi har: "A Virgin Among The Living Dead", "Suspiria", "Violent Shit", "Dellamorte Dellamore", "Vampyros Lesbos", "City Of The Living Dead", "Daughters Of Darkness", "Zombi Holocaust", "Deep Red", "Eaten Alive", "Werewolf Woman", "Immagini Di Un Convento", "Demons", "Frostbiten", "Hell Of The Living Dead", "She Killed In Ecstasy" och "The Black Belly Of The Tarantula". I den ordningen. (Det är också de här rullarna som har fått så pass många träffar att de syns i lögnerna a.k.a. "statistiken".)

De roligaste träffarna dök ändå upp i Oktober 2006. En av dem ledde hit. Och gissa vad personen i fråga sökte på? "Bekämpa silverfisk"... Jag är så klart förkrossad över att behöva göra personen ifråga aningen mer besviken. En annan besökare sökte på "Komradio" och hamnade här. Jag är verkligen ledsen, grabben eller tjejen.

Det är lika overkligt som allt annat med tanke på hur allting började en gång i tiden.

På absolut noll. Och dit ska man väl någon dag igen.