DVD Vs. DVD » Morte Vivante, La : Encore Filmed Entertainment Vs. Another World Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 11 September 2007 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. La Morte Vivante
• DVD RECENSIONER:
II. Encore Filmed Entertainment
• VHS RECENSIONER:
III. Redemption Benelux
• MEDIAGLUTT:
IV. DVD Vs. DVD » Morte Vivante, La : Encore Filmed Entertainment Vs. Image Entertainment


 


 
 

Ah, det här är guld...

För de som tyckte att priset är för brant och / eller inte har råd att skaffa Encore Filmed Entertainments exklusiva utgåvor av Jean Rollins klassiker, men som ändå innerst inne ville investera i dem, måste Another World Entertainments releaser nästan komma som en skänk från... Något distributionsbolag för film...

Först ut i serien är då "La Morte Vivante" och det som omedelbart är glädjande är att bildkvalitén på AWEs version (Screenshots från denna i höger kolumn.) i stort sett är lika bra som på Encores. Det är då inga stora skillnader i skärpa och färgskalan är den samma. Eftersom AWE kör med en singeldisk-release, så får man bara (HEY!) filmen, trailern och en fin slideshow. För allt mumsigt extramaterial är det Encores guld-releaser som gäller.

Bitraten på Encores utgåva låg på drygt 7 Mbit/s. AWEs ligger faktiskt inte så skamligt långt efter. AWE har skippat DVD-9 formatet (Kanske behövdes det inte.) och nöjt sig med en DVD-5. Turligt nog märks det inte i bildkvalitén.

Men den glada nyheten är ändå att skivan är billigare än snor. Den ska självklart finnas i varje hem nu när Njutafilms distribuerar den i detta avlånga land, och nu finns det heller ingen som helst giltig orsak till att inte skaffa "La Morte Vivante". Så är det bara.

Och spargrisen dog visst av rånmord igen.

Another World Entertainment

  

S C R E E N S H O T S