DVD Vs. DVD » Laberinto Del Fauno, El : Optimum Releasing Vs. Pan Vision


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 7 September 2007 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. El Laberinto Del Fauno


 


 
 

Pan Vision blev det som släppte Pans Labyrinth (Vad skulle kunna passa bättre? :)) på DVD i Skandinavien. Och då är det ju ofrånkomligt att man jämför denna release med andra, som t.ex. Optimum Releasings (Screenshots från denna i vänster kolumn.) R2:a från Storbritannien. Det är en kanon-utgåva på alla sätt och det enda som saknas på den är ett DTS-ljudspår.

Glädjen är naturligtvis omedelbar när man både på baksidan av Pan Visions fodral och på skivorna ser en liten DTS-logga. Men samma glädje är bland den kortvarigaste i världshistorien när man upptäcker att det inte finns skymten av något DTS-ljudspår i själva filmen. Trevligt. (Det vore lite som att ha ett "Intel Core 2 Duo"-klistermärke på chassit till en 486:a.) Sedan så är kommentarspåret väck. Bara så där... (Återigen fanns det hur mycket plats som helst på skivan. Över 3 Gb.) Det enda som finns på skivan utöver filmen är en kort inledning av Guillermo Del Toro där han säger att filmen nästan tog kål på honom.

Men det här är ju en "Special Edition", så det finns två skivor. På den andra hittar vi ännu en inledning av regissören, sju olika långa featurettes som finns på de flesta andra "Special Editions" och så en teaser för filmen.

Om man då jämför bilden rakt av, så upptäcker man ganska snart att Pan Visions bild är lite suddigare än Optimum Releasings. Men den stora skillnaden är att Optimum Releasings bild är i 1,85:1 och Pan Visions är i 1,77:1. (Läs: Pan Vision har aningen mer bildinformation i över- och underkanten.)

Jag tycker fortfarande att det är märkligt och t.o.m. bisarrt att inte en utgåva kan vara bättre än alla andra. (Bitraten för Pan Visions utgåva stämmer inte. För det första är filmen inte 102 minuter och för det andra ligger bitraten på ca. 7,5 Mbit/s.)

BITRATES:

Optimum Releasing

Pan Vision

  

S C R E E N S H O T S