DVD Vs. DVD » Beyond, The : Anchor Bay Entertainment Vs. Horse Creek Entertainment


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 17 April 2007 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. The Beyond
• DVD RECENSIONER:
II. Anchor Bay Entertainment
• DVD MINI-RECENSIONER:
III. Another World Entertainment
IV. EC Entertainment
• BD RECENSIONER:
V. Arrow Films
• MEDIAGLUTT:
VI. DVD Vs. DVD » Beyond, The : Anchor Bay Entertainment Vs. EC Entertainment
VII. DVD Vs. DVD » Beyond, The : Siren Visual Entertainment Vs. Another World Entertainment
VIII. DVD Vs. DVD » Beyond, The : Siren Visual Entertainment Vs. EC Entertainment


 


 
 

Nu är slutligen dags att se på fan, teckna ett kors i taket, köpa tillbaks smöret och sedan sno någons pengar.

Ja, det ska föreställa uttryck av förvåning. För när man slänger in "Horse Creek Entertainments" utgåva av "The Beyond" (Med det gamla "House Of Horror"-insticket, givetvis.) i DVD-spelaren, så förväntar man sig inget mer än en överföring av den gamla VHS-rippen med tolv minuters censurklipp som orsakar akut hjärnblödning (Något klibbigt är det som rinner ut ur öronen i alla fall.) inom ungefär lika många minuter.

Den här gången blir man inte förvånad över att det enda "extramaterialet" som finns är de svenska undertexterna (Med sina ett hundra "charmiga" grammatik-, syftnings- och sakfel.), utan över att bilden är så... *hostar upp ett organ* Bra...?! Wow--!

Förvåningen är dock över på några sekunder för en som är svårt fixerad vid "The Beyond" och nästan med en gång råkar känna igen bildens färgschema, ljus- och kontrastnivå samt ljudspårets karaktär - Visst är det "Anchor Bay Entertainments" utgåva som "Horse Creek Entertainment" har licensierat. De har "bara" i vanlig ordning gjort en typisk "Horse Creek"-grej, d.v.s. gjort bilden lite suddigare. (Med lite förbannat MPEG-gitter och "flytande" block i de mer mörka delarna av bilden p.g.a. för hård komprimering.) Det fanns ju för #%&$@£! i röven plats på skivan (Över 1 Gb, faktiskt.) - Varför inte använda den...?! "Häst-å underhållning" har dessutom konverterat om Anchor Bays unika Dolby Digital 5.1 mix till en något taskigt balanserad (Musiken och ljudeffekterna är minst 200 db högre än dialogen.) 2.0-variant. Hur man nu gjorde / lyckades med det.

En som fortfarande är lika svårt fixerad vid filmen som han / hon var nyss, kollar givetvis upp speltiden... Vilken är 87 minuter. Jajamän, det är t.o.m. en ocensurerad version, och, utan PAL-speedup.

Nåväl, det är fint... Det blir inte så mycket mer dramatiskt... Inte ens om man säger att denna DVD-utgåva på många sätt är det bästa som "Horse Creek Entertainment" någonsin har släppt. Och verkligen menar det.

  

S C R E E N S H O T S