Se på “The Last Horror Movie” fyra dygn i sträck och bli en mördare du också!


• Real Life Movie Horror •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 19 Mars 2007 


 

Ö V R I G T

 
 
REAL LIFE MOVIE HORROR:
1. Jakten på oklippta versioner av “Zombie 3”
2. Rip-off koncernen - Still going strong!
3. 274 minusgrader Celsius : Gnället kring skräckfilmer fortsätter
4. Har du några nya Snuff-movies...? - Del II : Videobutiksägaren som ropade “S”-ordet (Och andra extraordinärt vansinniga rykten och irrelevanta anekdoter.)
5. Censur förr och nu - Målningar Vs. film
6. Troll 2 : The Science Of S.B.I.G.
7. It´s shit and you know it will be (Suspiria re-maken suger automatiskt - Del II)
8. Ha lite favorit-Horror / Metal och bli en massmördare du också!
9. No Seven Gateways To HD-Hell
10. Viva Jura
11. Live i Las Vegas : Stand-up komik med NATO
12. Statens Biografbyrå fick in det som MPAA aldrig kommer att få - Alla hästar i stallet
13. Hyr “Wrong Turn” och bli en mördare du också!
14. Dödens många simulerade ansikten
15. Jävlar! Ett vetenskapligt fenomen...!
16. Hjärnblödningsframkallande skratt vi minns - 1999 A.D.
17. Håll i plånboken! George kommer!
18. Full Moon Entertainment - Där Horror tar slut
19. Ett audiovisuellt mordförsök
20. BBFC Of The Braindead
21. Svaret på frågan : “Vilken är världens sämsta film?”
22. Titta inte nu, för fan...
23. Har du några nya Snuff-movies...?
24. No Flies On A Grey DVD
25. För mycket High Tension för U.S.A.
26. Darkness hos Dimension - Ingen Bra Idé
27. Suspiria re-maken suger automatiskt


 


 
 

Det tar verkligen aldrig slut. Eller... Det tillåts inte göra det.

För ett tag sedan var ju "Wrong Turn" en i raden filmer som praktiskt taget var orsaken till att någon mentalsjuk individ (Här i Sverige.) tog livet av någon. Och något liknande hände i England 2005 när en tonåring tittade på "The Last Horror Movie" under fyra dygn (Så bortom förbannelse fantastisk är inte den filmen. Och bara en sådan sak borde ju indikera om att något inte står riktigt rätt till.) innan han köttade två av sina kompisar en kort tid därefter. (Inte speciellt bra kompisar, tydligen.)

Och nu (Två år senare.), medan rättegången pågår för fullt, blir effekten?

Det gamla vanliga - Bort med det "vedervärdiga". I detta fall innebär det att distributören Tartan Video drar in alla exemplar av "The Last Horror Movie" plus att de inte kommer att tillverka nya exemplar av filmen. (Tur att den inte kommer att öka i popularitet nu.) Ja, men det där är ju verkligen en perfekt och klassisk lösning som kommer att förhindra fler "liknande fall". Distributionsstoppet för Tartans del beror givetvis på "respekt för de anhörigas familjer" och är alltså inte följden av en reaktion på att Tartan distribuerat en film som "gör människor till mördare". Återigen är inte det väsentliga med fallet att tonåringen i fråga faktiskt hade flera diagnostiserade psykiska besvär sedan tidigare, utan att han såg en viss våldsfilm upprepade gånger.

Daily Mail, som har en mer detaljerad artikel om fallet, försöker verkligen hamra in budskapet om att "The Last Horror Movie" främst bär skulden. Det står inte många paragrafer om att killen bl.a. rökte Cannabis, snortade kokain, ristade in hakkors i bröstet på sig själv och sköt duvor och ekorrar med luftgevär. (Ja, bland annat.) Det här nämns bara i förbifarten utan närmare reflektioner om att man kanske inte mår så kungligt om man sysslar med sådant här. Men när det väl kommer till "The Last Horror Movie", så står det vad den handlar om, vad mördaren tyckte om den plus att hans f.d. flickväns morsa undrar "varför de här filmerna produceras". (Han var tydligen förtjust i "House Of 1000 Corpses" också. Än sen, då?) Ja, det är sannerligen hemskt och oroväckande. Inte fascinationen för filmerna alltså, utan att någon vars dotters knarkande och spattiga dumjävel till kille gjort två såll av sina polare fasar över varför ett filmbolag producerar en viss typ av film - Det är nog ärligt talat det minsta bekymret - Varken då, nu eller sedan.

Men allt detta har ett syfte - Att flytta bort uppmärksamheten från bakgrunden till själva morden inklusive mördarens psyke (Som säkert knarket hade en positiv och förstärkande inverkan på.) och det är nog meningen att alla ska tänka: "Hu, så hemskt! Dessa filmer attraherar verkligen våldsverkare och mördare! De planterar en massa sjuka idéer i människors huvuden." Men ingenting med sådana här turer förvånar längre. Vi minns "Child´s Play 3" i början av 90-talet som det blev rabalder kring och nu är det "The Last Horror Movie". (Nästa gång blir det "Pippi Långstrump på de sju haven" om det går riktigt illa.)

Man är fortfarande föga intresserad av att lösa själva problemet, utan man vill för enkelhetens skull skapa en syndabock av något som ligger passande nära och som inte kan försvara sig själv. Vålds- och skräckfilmer har ju den "fördelen" att de är de allra bästa koncepten att göra måltavlor av. Några (Vanligtvis kristna.) fanatiker utan vare sig tanke- eller slutledningsförmåga gnuggar så klart händerna av antingen vrede och / eller upphetsning - Gamla uttjatade argument som aldrig håller för att analyseras används som "försvar" och ett fall som detta är "beviset" de behöver för att ännu en poänglös censurhysteri ska ha möjlighet att kunna rulla igång som på den gamla, pissiga tiden.

Kan detta vara ett steg på vägen dit, månntro?

Hoppas inte det. Än så länge har inte Julian Richards dragits inför rätta för "The Last Horror Movie" och än så länge har det inte upprättats någon ny "Video Nasty"-lista. Och än så länge har inte filmen deporterats från ett land via flyg med militäreskort som när James Ferman (BBFCs chef mellan 1975-1998.) ballade ur ordentligt p.g.a. sin favvo-rulle "The New York Ripper".

Den här texten har annars uppenbara likheter med hela skiten - Att allting mal på i samma spår likt en repig skiva.