Dr. Slaktare & Zombieförintelsen


• Allmän Anstiftan •
 
 
 
 

I N F O

 

 PUBLICERAD:

• 3 Mars 2007 


 

Ö V R I G T

 
 
ALLMÄN ANSTIFTAN:
1. Finkulturella Releaser » The Human Centipede 2 (Full Sequence)
2. European Goddess » Brigitte Skay
3. Double Bill » W.I.P. à la Bruno Mattei
4. Single Bill » Uruguyansk Horror : The Silent House
5. Le Vrai Roi Est Mort - Vive Le Roi!
6. All-Nighter » Alien Anthology
7. Finkulturella Releaser » A Lizard In A Woman´s Skin
8. All-Nighter » 5 Hillman-Klassiker
9. Double Bill » Jörg Buttgereit : Der Todesking / Schramm
10. Finkulturella Releaser » The New York Ripper
11. All-Nighter » Coffin Joe
12. Double Bill » Thierry Zéno : Vase De Noces / Des Morts
13. Paura - Lucio Fulci Remembered : Volume I
14. Årets julklapp 2008
15. The New Wave Of French Horror
16. Söder om himlen : Lamberto Bavas “Demons”
17. Triple Bill » En konstant jakt på “Sapphic Sweetness”
18. Double Bill » Holocaust 2 / Lager SSadis Kastrat Kommandantur
19. Double Bill » Le Deportate Della Sezione Speciale SS / L´Ultima Orgia Del III Reich
20. Finkulturella Releaser » The Beyond
21. All-Nighter » Black Emanuelle
22. Absolut Kvinnlig Skönhet
23. Resident Evil : Apocalypse : Theatrical Cut Vs. Extended Cut
24. Zombi 12... Eller 13?
25. Phenomena : Integral Hard Vs. Director´s Cut


 


 
 

Marino Girolamis "Zombi Holocaust" har en charmig historia bakom sig som till råga på allt är riktigt dråplig. (Förutsatt att man är aningen på lyset - Annars är den bara smålustig.) Och då menar jag inte den nådigt flummiga handlingen som återanvänder lite småsnuttar från ett par-tre då populära filmer. Jag menar heller inte det faktum att den återvänder samma inspelningsplatser och t.o.m. några av skådisarna från "Zombie Flesh Eaters". Och speciellt inte det andra faktumet att filmen har nio olika titlar. Utan främst av allt hur den har levt sitt eget lilla liv på VHS, VHS-bootlegs och senare på DVD.

Lustigheterna började redan när Aquarius Releasing Inc. skulle marknadsföra filmen i U.S.A. med titeln "Dr. Butcher M.D. - Medical Deviate". Den klipptes ned och klipptes om, fick ett "tufft" zombie-intro från vad som skulle bli en antologi under namnet "Tales To Rip Your Heart Out" och det ena med det andra.

"He´s a depraved, homicidal killer... And he makes house calls!"

Näe, han gör ju inte det... Alls!

Men trailern, som nästan är ett kapitel för sig, försöker verkligen få en att tro att det främst handlar om en galen doktor som utför ännu galnare experiment på människor. Trailern har amerikaniserats med "nästan" samtliga bilder från New York som återfinns i filmen och händelser har helt och hållet ryckts ur sina sammanhang. Snuttarna med den svamlande Dr. Obrero varvas med vissa Gore-sekvenser i närbild för att man ska tro att det mest är han som skär och tärnar.

Sedan har vi alltid den "bortklippta scenen" som saknas i, eller kanske aldrig ens filmades för, den italienska originalversionen. Den återfinns däremot i vissa andra versioner, t.ex. den holländska och japanska. På några av DVD-utgåvorna finns den med just som en "Deleted Scene" och härstammar från "Dr. Butcher M.D.". Scenen ser vansinnigt malplacerad ut eftersom den verkar vara filmad i September-Oktober någonstans i en tempererad zon. Den mytomspunna scenen på fem minuter dyker upp efter att Peter med hjälp av en utombordare gjort köttfärs av ett stycke zombie-huvud: (De första åtta screenshotsen nedan är från denna scen.)

Lori ramlar ned i en fälla och Peter säger åt henne att stanna där hon är eftersom två rena och taniga snubbar i höftskynken (Ja, det tar emot att kalla dem för antingen "vildar" eller "kannibaler".) närmar sig. Peter ställer sig sedan i bakhåll med en trädgren och ger "kannibalerna" på käften. Sedan teleporteras de tillbaks till "Matuul"... Eller "Kito", menar jag. (Det här är film-magi på riktigt!)

Den brittiska och tyska trailern (Screenshots nr. 9-17 är från dessa olika trailers och resten är från fotogalleriet på Stonevision Entertainments release.) ger en bättre bild av vilken charmig och koltablett-skithård "Zombie Flesh Eaters" rip-off "Zombi Holocaust" är. Men få filmcensurer verkade se charmen med filmen utan den totalförbjöds (?) lite här och var. (Det kanske inte ens var värt att klippa i den?) BBFC låtsades inte känna till den förrän 2000 när Stonevision köpte distributionsrättigheterna till den och Statens Biografbyrå har den då inte i sitt register. Det finns en tysk DVD-version från Dragon Entertainment som saknar ca. 5 minuter. (Vilket inkluderar Splatter givetvis.)

Så... Det finns fortfarande inte många filmer som genomgår samma turer. Men de reflekterar något som man ständigt känner igen som anti-kultur. Vilket onekligen är en del av det roliga med just filmer som "Zombi Holocaust".

  

S C R E E N S H O T S