DVD Vs. DVD » Silent Hill : Pathé Distribution Vs. Nordisk Film


• M e d i a g l u t t •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 27 Oktober 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
RELATERADE ARTIKLAR:
• RECENSION:
I. Silent Hill
• DVD MINI-RECENSIONER:
II. Nordisk Film


 


 
 

Och så var det dags för Christophe Gans utmärkta stycke trogen T.V.-spelshorror. "Silent Hill" släpptes hyfsat snabbt på DVD och har nu (25/10) även nått hit.

Det ska sägas att Nordisk Films utgåva (Screenshots från denna i höger kolumn.) står sig ganska väl mot de olika internationella utgåvorna. Kanske är den t.o.m. en av de bättre. Till skillnad från exempelvis Pahté Distributions (Vänster kolumn.) release har den ett DTS-spår i half bitrate. (768 Kbps.) Fint som snus.

Men på beskostnad av vad? (Det kan man ju alltid fråga.)

Trots den något högre bitraten för video / audio, så är bilden på Nordisk Films överföring lite suddigare än på Pathés. Och då snackar vi små skillnader i detaljrikedom som är rätt svåra att märka av på en vanlig T.V.

Extramaterialmässigt är det också en del skillnader. Båda utgåvor har Making Of-dokumentären "Path Of Darkness", men på Nordisk Films release är den lite annorlunda och framför allt hela 12 minuter längre än den på Pathés. (Och sådant är ju alltid kul.) Pathé Distribution slängde däremot med biotrailern, T.V. spots samt ett fotogalleri med dryga dussinet bilder.

BITRATES:

Det är DVD-9 som gäller, så klart. Men i båda fallen finns / fanns det en hel del plats kvar på skivorna.

Pathé Distribution

Nordisk Film

  

S C R E E N S H O T S