La Morte Vivante


• Soundtrack •
 
 
 
 

I N F O

 

 
  

PUBLICERAD:

• 27 Augusti 2006 


 

Ö V R I G T

 
 
SOUNDTRACK:
1. Nekromantik + Nekromantik 2
2. Perversion Story
3. Getting Down With Black Emanuelle : Volume I + II
4. Demons
5. The Sound Of Love & Death : The Very Best Of Stelvio Cipriani
6. Suspiria


 


 
 

Philippe d´Arams score till "La Morte Vivante" följer med Encores trippel-disk utgåva av filmen. Man kan tycka att 15 minuter är lite väl ynkligt för ett soundtrack, men det finns helt enkelt inte så mycket mer musik i filmen. (Förutom två låtar av "The Fireflies", som ju inte är av d´Aram.)

Först på skivan ligger "La Morte Vivante" som börjar med en extremt simpel och ojämn rytm som sedan byggs upp tillsammans med den enkla melodin. Detta är en riktigt stämningsfull bit som fångar en stor del av "the feel" i Jean Rollins film.

"La Découverte Des Caveaux" är en långsam och otroligt vacker komposition med en flöjt i förgrunden och en ringlande syntharpa i bakgrunden. Enkelheten segrar som vanligt och känslan i musiken kunde omöjligt ha passat "La Morte Vivante" bättre.

"La Boite À Musique" är den kyligt läskiga men ändå besynnerligt glada speldosemusiken från filmen. En och en halv minut av detta räcker gott och väl och den här snutten vill man inte höra i en mörk källare med en kniv instucken mellan revbenen.

"Frottements" är ännu ett minimalistiskt stycke bestående av några fina ackord som låter kusligare och kusligare.

"Dans La Crypte" består av melodin från "La Découverte Des Caveaux" - Framförd på cello den här gången. Svidande fin.

"Le Bal - Slow" är näst sist och helt plötsligt har vi hamnat på någon Country-bar en sen kväll någonstans i Helvetets utkanter. Slött och lite trevligt på samma gång. (Hur nu det går ihop.) Ingen sång i förgrunden utan bara ett tre minuter långt elgitarrsolo.

Avslutande "Le Suicide" är en repris på "Dans La Crypte" fast med en harpa i bakgrunden. Vacker som bara den.

Det här är inget annat än ytterligare ett soundtrack som inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar. Ensam framstår den kanske aningen fjuttig, men på en "The Films Of Jean Rollin" (Eller något liknande.) CD tillsammans med väl valda bitar från klassiker som "Requiem For A Vampire" och "Two Orphan Vampires", så skulle den vara en rejäl hit på listorna.

Och sedan vaknade jag.

TRACKSLISTA:

1. La Morte Vivante

2. La Découverte Des Caveaux

3. La Boite À Musique

4. Frottements

5. Dans La Crypte

6. Le Bal - Slow

7. Le Suicide

(Total speltid : 15.38)